به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سعید روحانی مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با حضور در قاب برنامه "یه روز تازه"، درباره رویداد فهما که در آن استان قم به عنوان پایتخت کانون های فرهنگی هنری مساجد ایران انتخاب شده است، گفت: رویداد فهما به فعالیت های فرهنگی هنری در مساجد می پردازد بعد از اینکه مقام معظم رهبری در مهرماه سال ۹۱، در سخنرانی خود در استان خراسان، به فعالیت های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرده و فرمودند که باید مساجد از این طریق پذیرای نوجوانان و جوانان باشند، برنامه های فرهنگی هنری مساجد شدت بیشتری گرفت.
وی افزود: این مضاعف کاری ادامه داشت تا بیانیه گام دوم انقلاب که پس از آن، حجت الاسلام ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طرح فهما را ارائه کردند و در پی آن شبکه ارتباطی بین مساجد شکل گرفت و در حال حاضر مساجد از فعالیت های یکدیگر خبر دارند. به عبارتی یک زیست بوم فرهنگی در کشور به وجود آمده است.
حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: در "طرح فهما" مساجد در ۸ محور ارتقای قرآن و عترت، ساماندهی کارهای فرهنگی، امور هنری و ادبی، ترویج کتاب و کتابخوانی، غنی سازی اوقات فراغت، گرامیداشت مناسبت های ملی و مذهبی و فضای مجازی با یکدیگر به رقابت پرداختند. حداکثر امتیاز هر مسجد ۲۰ هزار بود. در نهایت با مجموع امتیازهای به دست آمده برای مساجد استان قم، این استان با اختلاف بسیار زیاد رتبه نخست را به دست آورد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به مدت ۲ سال، قم را به عنوان پایتخت فهما معرفی کرد.
وی ادامه داد: بعد از این رویداد انتظارات از استان قم بالا رفته است؛ عامل موفقیت قم در فهما، کار فرهنگی تشکیلاتی بود. به نظرم یکی از دلایلی که باعث میشود کارهای فرهنگی در کشور نیمه بماند این است که به صورت تشکیلاتی انجام نمی گیرد.
این کارشناس مذهبی و فرهنگی با اشاره به طرح تعالی مساجد اظهار کرد: توانمند سازی در سرلوحه فعالیت های ما قرار دارد. مسجد، مدرسه و خانواده، فرزندان را با علم و اولیا پیوند میزند. کار مسجد خانواده محور است. از طرفی باتوجه به فرموده مقام معظم رهبری و تاکید ایشان به فرهنگسازی از دل مهدکودک ها، استان قم پیش قدم شده تا محتوای فرهنگی در آموزش های مهدکودک های مساجد را غنی کند. طرح سه شنبه های تکریم هم به تجلیل از رویدادهای ارزشی در کشور اختصاص دارد.
وی ادامه داد: با شروع کرونا برنامه های ما تغییر کردند اما کاهش نیافتند؛ خلاقیت و نوآوری های لازم برای ورود برنامه ها به بستر مجازی صورت گرفت. خوشبختانه کلاس تفسیری که در حالت عادی و حضوری ۶ هزار عضو داشت الان در بستر مجازی ۳۶ هزار عضو دارد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون ها فرهنگی هنری مساجد استان قم خاطر نشان کرد: مساجد کشور امسال در بخش های سرود، فیلم، هنرهای تجسمی، کارآفرینی و فناوری، قرآن و عترت، دانش، رسانه و همدلی با یکدیگر رقابت می کنند تا پس از کسب امتیاز از داورهای استانی و سپس داوران ملی، شهر واجد شرایط به عنوان پایتخت فهما در سال آینده معرفی شود.
گفتنی است برنامه " یه روز تازه" کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که با اجرای وحید رونقی، فریبا باقری و حافظ کاظم زاده روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷ صبح روی آنتن میرود.